Een baan zoeken in de supermarkt

Voor de beste start in het supermarktbedrijf moet je op een paar dingen letten. Kijk eerst eens naar welke supermarkten er bij jou in de buurt zijn. Het is altijd prettig om niet te veel te moeten reizen voor je werk en dichtbij je werk te wonen. Een groot voordeel is dat er altijd wel een supermarkt bij jou in de buurt is.

Kijk dan welke van die supermarkten jou het meeste aanspreekt. 

Misschien is het de supermarkt waar je elke dag komt of misschien is er even verderop een supermarkt waar ook een prettige sfeer hangt. 

Misschien heb je vrienden of vriendinnen die het erg naar hun zin hebben in de supermarkt waar zij werken. Loop eens een rondje door de winkel met de gedachte dat je er gaat werken. Zo krijg je een veel duidelijker beeld.

Als je een keuze hebt kunnen maken, let dan even op of er een vacature is. Spreek hierover iemand aan in de winkel en vraag of ze je verder kunnen helpen. Dan kun je meteen reageren. Soms hangen ze een briefje op met 'kassamedewerkers gezocht', of 'supermarktmedewerker gezocht'.

Als je niet overal kunt langsgaan of weet of er functies openstaan, schrijf je een open sollicitatie. Dat betekent dat je een sollicitatiebrief schrijft zonder dat je weet of er wel of niet werk is. Bij de voorbeeldbrief zie je hoe zo'n brief eruit zou kunnen zien. 

Bewaar zelf een kopie van je sollicitatiebrief, zodat je nog eens kunt teruglezen wat je geschreven hebt. Dat is ook handig als geheugensteuntje wanneer je later weer eens gaat solliciteren.