Week van de Veiligheid

Week 41 (maandag 10 t/m zondag 16 oktober) is de Week van de Veiligheid.

Doel van de week is het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen van winkeliers en winkelmedewerkers. Daarmee wordt iedereen bewust gemaakt van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden als het gaat om preventie. Met de donkere wintermaanden voor de deur is week 41 daarvoor het aangewezen moment. De ervaring leert dat juist in de wintermaanden de winkelcriminaliteit in het algemeen, en het overvalgeweld in het bijzonder, stijgt.

Het CBL heeft brochures en posters gemaakt om in het werkoverleg met de medewerkers de veiligheidsprocedures door te nemen en iedere medewerker te wijzen op zijn bijdrage aan een veilige supermarkt. Voor winkelmanagers is een speciale brochure gemaakt over hoe je veiligheid organiseert in een supermarkt. Klik op de links hiernaast om deze te zien en te downloaden.

 

 

CBL certificaat

Voor winkelmedewerkers heeft het CBL een online veilgheidsinstructie ontwikkeld. Wanneer je de training volgt over overvalpreventie en winkeldiefstalpreventie, sluit je deze af met een toets. Als je slaagt, krijg je het CBL Certificaat Oog Voor Veiligheid. Klik hiernaast op de buttons voor de trainingen. 

Veel succes!

Belangrijke telefoonnummers

Alarmnummer  112
Politie/Brandweer/Ambulance

Politie   0900 8844
Geen spoed, wel politie

Slachtofferhulp   0800 0801

Meld Misdaad Anoniem   0800 7000
Misdrijven melden, waarbij anonimiteit gegarandeerd is.