Meer dan lekker in de super

Steeds meer klanten willen gezond leven. Ook is duurzaamheid steeds vaker iets waar de klant op let wanneer hij of zij een keuze maakt. Natuurlijk biedt de supermarkt de klant volop keuze. Maar niet iedere consument weet wanneer een product goed past in een gezonde leefstijl. Of op welke manier er bij een product aandacht is besteed aan duurzaamheid. Door het volgen van de verschillende deelthema’s van de module “Meer dan lekker in de super” kun jij klanten van informatie voorzien en adviseren en acties bedenken om goede en duurzame keuzes in de supermarkt makkelijker te maken. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. vet, zout en vezels in producten, keurmerken, etiketten lezen, de Schijf van Vijf, voedselverspilling, dierenwelzijn en de invloed van ons voedsel op het milieu.

Voor het volgen van de module kun je een CBL-certificaat halen. De module bestaat uit vier thema’s: Gezonde samenstelling, Gezonde producten, Gezond gewicht en Duurzaamheid. De thema’s zijn los van elkaar te doorlopen; ieder thema wordt afgesloten met een examen. Als je het examen voldoende gemaakt hebt, krijg je een vinkje op het certificaat “Meer dan lekker in de super”. Ben je enthousiast geworden, dan kun je ook bij elk thema praktijkopdrachten doen voor extra vinkjes op je certificaat.

Gezonde samenstelling

Gezonde samenstelling

In dit thema leer je alles over de ingrediënten van producten die bepalen of een product gezond of minder gezond is. De belangrijkste zijn vet, zout en vezels. Hoe weet je wat er allemaal in een product zit en hoe moet je een etiket lezen?

Gezonde producten

Gezonde producten

In de supermarkt staan duizenden producten op het schap. Welke producten passen goed in een gezonde leefstijl en welke producten kun je maar beter met mate eten? In dit thema wordt ingezoomd op de gezondere producten: groente, fruit en vis. Hoe moet je bepaalde groenten klaarmaken of bewaren? Wanneer is een vis vers of fruit rijp? Ook de gezondheidslogo’s die steeds vaker op producten staan, komen aan de orde.

Gezond gewicht

Gezond gewicht

Een gezond gewicht is voor iedere consument belangrijk. Een gezond gewicht bereik je door afwisselend en gezond te eten en voldoende te bewegen. Maar op welke manier kun je klanten hierbij helpen? In dit thema leer je hoe je door de gezondere keuzes goed in het zicht te zetten en goed advies te geven de klant op weg kunt helpen naar een gezond gewicht.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

In de media wordt veel gesproken over dierenwelzijn, milieu en voedselverspilling. In het thema duurzaamheid komen deze onderwerpen uitgebreid aan de orde. Consumenten vinden het belangrijk dat het vlees dat zij eten afkomstig is van een dier dat goed behandeld is. Maar wat bedoelen we eigenlijk met dierenwelzijn of diervriendelijkheid? En wat betekenen al die keurmerken op producten die over dierenwelzijn of milieu gaan? Bij duurzaamheid hoort ook het verminderen van voedselverspilling. In de module leer je hoe je voedselverspilling op een makkelijke manier kunt voorkomen.